Lancering nieuwe boek “Eco-verf II. Meer kleur!”

Lancering nieuw boek: “Eco-verf II. Meer kleur!”

Een boek vol nieuwe recepten om vorm te geven met kleuren uit de natuur. Verf maken op basis van planten en pigmenten, met olie en met water en zelfs met beide. En verschillende druktechnieken om prachtig vorm te geven. Hoe je zelf een rubberstempel van een blad kunt maken of verft met roest. En wat dacht je van (ver)kleuren met licht? Kortom heel veel recepten om zelf met natuurlijk verven aan de slag te gaan op heel veel verschillende manieren. En dat is op een hele praktische, toepasbare manier geschreven.

In dit boek heb ik een verzameling van recepten, tips, ideeën en praktische aanwijzingen opgeschreven. Om kleur te geven aan papier, textiel en hout. Het boek is een vervolg op het eerdere boek “Eco-verf. Kleurrijke natuur!” maar staat helemaal op zichzelf. Je hebt het eerste boek niet nodig om met het tweede aan de slag te gaan.

Inhoudelijke presentatie: 30 juli (vol) en 1 augustus (vol)

Op één van deze data ben je welkom in de Werkplaats voor kunst en ambacht. Ik neem je mee door de inhoud van het boek tijdens een korte presentatie en je kunt natuurlijk het boek en de “monsterboeken” bekijken. Een aantal verfsoorten en stempels die voorkomen in het boek heb ik voor jullie klaar staan. Zo kun je zelf de stempels en verf alvast uitproberen.

De presentatie is van 14:00 uur tot 16:00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel graag even aanmelden: contact@anjaschrik.nl

Maak een rubber bladstempel: 29 juli (vol)

Naast een korte presentatie waarin ik je meeneem door de inhoud van het boek maak je zelf een rubber stempel. Dit is een techniek die ik in het boek beschreven heb. Van het reliëf van een echt blad maak je een prachtige rubber stempel.

De cursus is van 11:00 uur tot 15:00 uur. De cursus kost €35.

Roestverf: 31 juli (vol)

Naast een korte presentatie waarin ik je meeneem door de inhoud van het boek ga je aan de slag met het maken en gebruiken van roestverf. Het resultaat is prachtig papier en textiel bedrukt met de warme kleur van roest.

De cursus is van 11:00 uur tot 15:00 uur. De cursus kost €35.

Zomerschool “Eco-verf II. Meer kleur!” in de praktijk: 19, 20 en 21 augustus (nog 1 plek)

Tijdens deze zomerschool werken we stapsgewijs door het nieuwe boek “Eco-verf II. Meer kleur!” We gaan verschillende recepten in praktijk brengen waardoor je er thuis verder mee aan de slag kunt. Op deze manier kun je naast het lezen van het boek meteen vaardigheden op doen met de nieuwe recepten en technieken. De kosten zijn €334 inclusief alle materialen, koffie en thee. Als je het boek “Eco-verf II. Meer kleur!” dan al hebt kost de zomerschool €295.

Boek thuis ontvangen?

Stuur een mail naar contact@anjaschrik.nl. Dan ontvang je de betaalgegevens. Het boek verstuur ik rond half juli als het van de drukker komt. Het boek kost €39 en de verzendkosten zijn €4,50.

Wat staat er allemaal in het boek?

Heel veel! In het 256 pagina’s tellende boek staan drie nieuwe recepten om verf van planten te maken, zes nieuwe recepten om verf met aardepigmenten te maken, een recept om roestverf te maken en ook technieken om met licht vorm te geven. Er komen verschillende druktechnieken aan bod die je kunt gebruiken met de recepten. En natuurlijk weer een hoofdstuk “Stap voor stap”. Een praktische beschrijving van een aantal technieken zodat je er meteen mee aan de slag kunt. Dit keer: Marmeren op scheerschuim, stijfselmarmeren, monoprints maken (en de drukplaat die je ervoor nodig hebt), roestverf op een t-shirt, een rubberstempel maken van een blad en hoe je uit meekrap pigment kunt winnen. Het is een sfeervol vormgegeven boek met veel foto’s.