Viltproeverij en viltcafe

Avondcursus Viltproeverij

Wil je beginnen met vilten? Dan is de Viltproeverij iets voor jou. De Viltproeverij is een combinatie van avondcursussen en praktijkavonden die je naar eigen inzicht combineert. De basis van de Viltproeverij bestaat uit vijf avondcursussen waarbij het leren van technieken centraal staat. De thema’s van de avonden zijn achtereenvolgend: wol voorbereiden voor vilten en het gebruik van verschillende wolsoorten en legtechnieken; vormen vilten; voorvilt maken en gebruiken; vilten met mallen en het invilten van natuurlijke materialen.

Wil je tussendoor oefenen? Kom dan naar de praktijkavonden. Je kunt zelfstandig in de werkplaats aan de slag met de geleerde technieken. De Viltproeverij start op maandagavond 7 oktober 2019. Deze lesavonden zijn op 7-10; 21-10; 4-11; 18-11 en 2-12. De praktijkavonden op 14-10; 28-10; 11-11; 25-11; 9-12; 16-12. Uitgebreide informatie kun je bij mij opvragen.

De avondcursus kost €125 voor 5 avonden. Dit is inclusief alle benodigde materialen, koffie en thee. Er komen dus geen extra kosten bij. Deelnemers hoeven niets mee te nemen. De praktijkavonden kosten €7,50 per avond. De tijden zijn ook van 19.30 tot 22.00 uur. De praktijkavonden zijn exclusief materiaal. Je mag eigen wol meenemen of in de werkplaats kopen.

Viltcafé – op maandagavond

Voor deelnemers die de Viltproeverij al hebben gevolgd of al viltervaring hebben start op maandagavond 14 oktober 2019 het Viltcafé. Het Viltcafé bestaat uit blokken van vier weken waarin tijdens de eerste avond les en persoonlijke begeleiding wordt gegeven in een specifieke techniek en de andere drie avonden praktijkavonden zijn. Lesinhoud en persoonlijke begeleiding wordt afgestemd met de deelnemers. Tijdens de praktijkavonden kun je vrij werken en is er geen les. Je kunt ook meerdere avonden aan een groter project werken waarbij je reeds geleerde technieken toepast. Voor het Viltcafe betaal je vooraf per blok van 4 weken €50. Dit is voor de lesavond (inclusief materiaal) en drie praktijkavonden (exclusief materiaal). De Viltproeverij en het Viltcafe zijn tegelijkertijd in de werkplaats. We gebruiken dan de benedenruimte en de bovenruimte van de werkplaats. Zo kunnen lessen voor beginnende deelnemers en gevorderde deelnemers apart aangeboden en gevolgd worden. De lesavonden zijn op 14-10; 11-11 en 9-12. De planning voor 2020 bespreken we met elkaar. Meer informatie kun je bij mij opvragen.