Winterschool en zomerschool

Winterschool: “Back to earth” 28, 29 december 2018

De winterschool “Back to earth” staat helemaal in het teken van aardepigmenten en bijenwas. We gaan terug in de tijd. We maken historische verf van was met aardepigmenten. De was dient als bindmiddel voor de natuurlijke kleurstof. We maken wasmengsels die we warm of koud gebruiken, het zijn variaties op Encaustic en Punische was. En met onze eigen gemaakte wasverf gaan we experimenteren op papier, stof en een houten panelen, met strijkijzers, kwasten en föhns. Tussen de waslagen kunnen we draadjes, papiertjes en stofjes verwerken. Of we maken er gleufjes in die we vullen met andere kleurtjes. Oftewel: lekker warm werken, gelaagdheid, transparant, milieuvriendelijk…

De winterschool “Back to earth” is ook geschikt voor beginners en kost €190,00. Dat is voor twee dagen workshop inclusief een avondprogramma, materiaal, lunch, drinken en een warme maaltijd. We beginnen beide dagen om 10.00. De eerste dag eten we samen een warme maaltijd en hebben we een avondprogramma tot ongeveer 21.00.

 

 

Zomerschool Tuingeheimen: datum zomer 2019 volgt

De zomerschool “Tuingeheimen” staat helemaal in het teken van natuurlijke kleuren uit de tuin. We gaan op verschillende manieren kleurstoffen uit bloemen en bladeren direct overbrengen op stof en gaan verven met zelf gemaakte natuurlijke verf. En we maken hele bijzondere lappen stof door geverfde stof in te kleuren en te ontkleuren. Op de tweede avond kijken we een DVD van Michel Garcia. Met de opgedane kennis gaan we aan de slag. Na drie dagen workshop kun je nog een vierde dag blijven om alle geleerde technieken toe te passen en te combineren. Een werkdag om meters te maken!

De zomerschool “Tuingeheimen” kost €290. Dat is voor drie dagen workshop inclusief materiaal, lunch, drinken en twee warme maaltijden. We beginnen elke dag om 10.00 uur. De eerste en tweede dag eten we samen. Op de tweede avond hebben we een avondprogramma. De werkdag (26 augustus) “Meters maken” kun je bijboeken voor €30. Voor deze dag neem je zelf stof mee. Bijvoorbeeld een T-shirt!

Zomerschool Eco-vilt: datum zomer 2019 volgt

De zomerschool Eco-vilt staat helemaal in het teken van vilten met natuurlijke materialen. We gaan elke dag aan de slag met een aantal technieken en passen die technieken toe. Zo leer je hoe je natuurlijke materialen in kunt vilten. Je kunt experimenteren met verschillende natuurlijke materialen zoals takjes, steentjes en schelpjes. Daarnaast leer je hoe je heel dun vilt kunt maken, strakke vormen kunt creëren en hoe je mallen kunt gebruiken. Kortom, drie dagen experimenteren met wol en natuurlijke materialen.

De zomerschool “Eco-vilt” is ook geschikt voor beginners en kost €290. Dat is voor drie dagen workshop inclusief materiaal, lunch, drinken en twee warme maaltijden. We beginnen elke dag om 10.00 uur. De eerste en tweede dag eten we samen. Op de tweede avond hebben we een avondprogramma. Tijdens deze avond gaan zelf een klein experiment doen met traditioneel vilten.