Boeken

“Eco-verf Stalenboek”

Een selectie van 65 planten heeft een plekje in dit boek gekregen. Van al deze planten zie je welke kleur je er uit kunt winnen voor op papier, katoen en wol. Ook zijn ze prachtig voor ecoprinten en hapazoom; geschikt om rubber bladstempels van te maken of te gebruiken voor chlorotype en anthotype.

En wat blijkt, 57 planten zijn ook geschikt voor consumptie. Van al deze planten vind je welke delen geschikt zijn om te eten of drinken en verwijzingen naar recepten.

Met dit stalenboek krijg je een prachtig beeld welke kleuren allemaal te winnen zijn uit planten in je tuin. Je kunt het boek zien als een uitgebreide kleurenwaaier bij de boeken Eco-verf en Eco-verf II. Het basisrecept voor het verven van wol en het maken van inkt/verf staat in het boek. Je kunt er dus ook meteen mee aan de slag!

Anja Schrik, uitgegeven in 2023. Het boek telt 94 pagina’s, is softcover, A5, met een spiraal gebonden, full-color, €21,50 (+ €4,50 verzendkosten binnen Nederland).

 

“Eco-verf II. Meer kleur!”

Een boek vol nieuwe recepten om vorm te geven met kleuren uit de natuur. Verf maken op basis van planten en pigmenten, met olie en met water en zelfs met beide. En verschillende druktechnieken om prachtig vorm te geven. Hoe je zelf een rubberstempel van een blad kunt maken of verft met roest. En wat dacht je van (ver)kleuren met licht? Kortom heel veel recepten om zelf met natuurlijk verven aan de slag te gaan op heel veel verschillende manieren. En dat is op een hele praktische, toepasbare manier geschreven.

Het boek is een vervolg op het eerdere boek “Eco-verf. Kleurrijke natuur!” maar staat helemaal op zichzelf. Je hebt het eerste boek niet nodig om met het tweede aan de slag te gaan.

Anja Schrik, uitgegeven in 2021. Fotografie Martin de Vries. 258 pagina’s, full-color, 21 x 26 cm, €39 (+ €4,50 verzendkosten binnen Nederland).

 

Eco-verf. Kleurrijke natuur!boek-eco-verf

Wil je zelf verf maken van fluitenkruid? Acht kleuren uit een verfbad halen? Marmeren met aarde pigmenten? Textiel verven in prachtige natuurlijke kleuren? Historische inkt maken? Een prachtige afdruk uit een viooltje kloppen?

In dit boek neem ik je mee op ontdekkingsreis door de wereld van natuurlijke kleuren. En dat is een intensieve, boeiende reis langs veel kleuren en methoden om kleurstoffen uit planten en aarde te winnen en te gebruiken.

Anja Schrik, uitgegeven in 2016. Fotografie Martin de Vries. 260 pagina’s, full-color, 21 x 26 cm, €39 (+ €4,50 verzendkosten binnen Nederland). Klik op de kaft om een kijkje in het boek te nemen.

 

Eco-vilt: Puur natuur! Duitse versie met integrale Nederlandse vertaling
IMG_0535_Fotor

Wil je een blad invilten? Snoeihout in een vilten wandkleed verwerken? Papier scheppen om een vilten vaas? Een complete vacht vervilten? De kleuren uit herfstbladeren in je vilt laten trekken?

Het kan allemaal en is heerlijk om te doen. In dit boek neem ik je mee in de mogelijkheden om met alleen natuurlijke materialen en kleurstoffen bijzonder vilt te maken.

Anja Schrik, uitgegeven in 2013. Fotografie Martin de Vries. 268 pagina’s, full-color, 21 x 26 cm, €39 (+ €4,50 verzendkosten binnen Nederland). Dit boek is alleen nog in het Duits verkrijgbaar inclusief volledige Nederlandse tekst brochure.

 

 

Bestel je boek door een mail te sturen (schrijf even welk boek), je krijgt dan de betalingsgegevens en dan…gaat het boek op de post! De portokosten zijn €6,50 bij bestelling van meerdere boeken.

contact@anjaschrik.nl