Dagcursussen

Stijfselmarmers met natuurlijke verfstoffen: 28 januari 2023

Visleer: 5 maart 2023

Groene bonte sokkenwol verven: 11 maart 2023

 

Stijfselmarmers met natuurlijke verfstoffen: 28 januari

We gaan met plantextracten en aardepigmenten stijfselmarmers maken. De historische stijfselmarmers! Hiermee gaan we werken op papier. Met de prachtige kleurpasta’s creëren we 3D effecten. Je gaat met een bult prachtig papier naar huis. Mooi om bijvoorbeeld boekjes te bekleden.

Praktisch: de cursus is van 10:00 tot 16:00 uur en kost €89. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee?

Visleer: 5 maart

We gaan het hele looiproces van een vissenhuid uitvoeren: van het prepareren van de huid tot en met het soepel maken van het leer. We prepareren de huid en leren met twee milieuvriendelijke recepten de vissenhuiden tot leer te bewerken. Ik heb voor alle deelnemers al een huid gelooid klaar liggen zodat we de laatste stap, het soepel maken en verwerken van het leer, ook tijdens de cursus kunnen doen. Zo voer je het hele proces van vissenhuid tot vissenleer zelf uit. En je leert natuurlijk hoe je de huid kunt verven met natuurlijke kleurstoffen. Als je dit proces met de zalmhuid kent, kun je met alle vissenhuiden leer maken! Je krijgt 3 zalmhuiden (één hand gelooide en twee om thuis af te maken) mee naar huis.

Praktisch: de cursus is van 10:00 tot 16:00 uur en kost €89. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl

Groene bonte sokkenwol verven: 11 maart

Voor deze nieuwe cursus moet je er op tijd bij zijn! We gaan bonte sokkenwol verven met plantaardige verf. En dat gaan we zo doen dat je er twee precies dezelfde sokken van kan breien. De draad is meerkleurig dus je hoeft niet steeds van draad te wisselen om toch een bonte sok te breien. Thuis ga je al voor de cursus aan de slag. Vandaar dat je je beter op tijd kunt opgeven. Op de cursusdag zelf gaan we de wol beitsen, bont verven met plantaardige verf en fixeren. Je neemt 100 gram bonte sokkenwol mee naar huis om daarmee twee prachtige, indentieke “groene” sokken te breien. Let op: het is geen breicursus.

Praktisch: de cursus is van 10:00 tot 16:00 uur en kost €89. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl