Dagcursussen

Dit najaar is er een gevarieerd aanbod van dagcursussen. Je kunt hier lezen wat er te doen is.

 

Ecoprint: 26 of 27 november

Ecoprint 2.0: 28 november

Blauwdruk of cyanotype: 3 december

Marmeren met natuurlijke kleuren: 4 december

Bla-bla-bladeren: 11 december

 

Praktisch

Een dagcursus is van 10:00 uur tot 16:00 uur (eco-print tot 17:00 uur). Je neemt (in verband met de corona maatregelen) je eigen lunch mee. De kosten zijn €81,00 (eco-print €87,50) inclusief alle materialen, koffie en thee. Opgeven voor een cursus? Mail: contact@anjaschrik.nl

 

Ecoprint: 26 of 27 november

Een dag vol met bladafdrukken. We gebruiken bladeren en maken er afdrukken van op stof en papier. Een heel bijzondere techniek om de kleurstoffen die van nature in de bladeren zitten direct over te brengen op stof. En dat doen we op verschillende manieren. Zo proberen we verschillende beitsmiddelen uit om heel andere afdrukken van hetzelfde soort blad te krijgen. We drukken af op verschillende soorten textiel en papier. Je neemt 8 ecoprints mee naar huis.

 

Eco-print 2.0: 28 November

Voeg nieuwe, veelkleurige mogelijkheden toe aan je ecoprints. We maken kleurrijke afdrukken van bladeren op een geheel nieuwe wijze. Hierdoor kun je verschillende kleuren bladafdrukken maken. Heel bijzonder en het geeft prachtige ecoprints. We werken op stof en papier met alleen natuurlijke kleurstoffen. Je neemt 8 eco-print mee naar huis. Je hebt de cursus Eco-print al gevolgd als je je inschrijft voor deze cursus. Zo kunnen we verder gaan met de eerder opgedane kennis en is er geen overlap in de cursusprogramma’s.

 

 

Blauwdruk of cyanotype: 3 december

Wil je kennismaken met een van de eerste fotografische technieken? Kom dan blauwdrukken op de bijna donkerste dag van het jaar! Je leert hoe je zelf een lichtgevoelig mengsel kan aanmaken en ontwerpt een afdruk. Dan het magische deel: met een UV lamp ontstaat een prachtige blauwdruk. De techniek kan eenvoudig op papier en stof (wasbaar) toegepast worden. Je leert verschillende materialen te gebruiken waarmee je kunt blauwdrukken. Van 10:00 tot 16:00 uur, €81 inclusief alle materialen.

Marmeren met natuurlijke kleuren: 4 december

We gaan stijfselmarmers maken op basis van aardepigmenten. Vervolgens maken we patronen in het stijfsel om prachtige 3d effecten te krijgen. In de middag maken we marmers op scheerschuim met verf van planten. Van 10:00 tot 16:00 uur, €81 inclusief alle materialen.

Bla-bla-bladeren: 11 december

Een hele dag in het teken van bladeren. Wat gaan we doen: een rubber stempel maken van een echt blad, stempelen met bladeren die we “geïmpregneerd” hebben, stempelen met rubberstempels uit de werkplaats. Voor het stempelen maken we zelf de verf met aardepigmenten. Je drukt in de middag een poster met je favoriete blad(stempel). Om aan de muur te hangen of een boek mee te bekleden bijvoorbeeld. Van 10:00 tot 16:00 uur, €81 inclusief alle materialen.