Dagcursussen

Dagcursussen

De Werkplaats voor kunst en ambacht is weer open. De eerste cursussen met de corona-maatregelen zijn prima verlopen. Er staat een grote ingerichte cursustent achter de werkplaats. Zo kunnen we zoveel mogelijk buiten aan de slag. En altijd en overal op 1,5 meter afstand.

Opgeven voor een cursus? Mail: contact@anjaschrik.nl

 

Ecoprint: 18 juni (vol); 20 juni (vol); 27 juni

Ecoprint 2.0: 28 juni

Vissenleer: 2 juli

Lunchwikkels: 4 juli

Zeefdrukken: 14 augustus

 

Eco-print: 18 juni (vol); 20 juni (vol); 27 juni

Een dag vol met bladafdrukken. We gebruiken bladeren en maken er afdrukken van op stof en papier. Een heel bijzondere techniek om de kleurstoffen die van nature in de bladeren zitten direct over te brengen op stof. En dat doen we op verschillende manieren. Zo proberen we verschillende beitsmiddelen uit om heel andere afdrukken van hetzelfde soort blad te krijgen. We drukken af op verschillende soorten textiel en papier. We beginnen om 10 uur en ronden af om 17 uur. De dag kost €85,00 inclusief 8 ecoprints die je mee naar huis neemt. Koffie, thee en wat lekkers is inbegrepen. In verband met corona-maatregelen zelf een lunch meenemen en maximaal 6 deelnemers.

Eco-print 2.0: 28 juni

Voeg nieuwe, veelkleurige mogelijkheden toe aan je ecoprints. We maken kleurrijke afdrukken van bladeren op een geheel nieuwe wijze. Hierdoor kun je verschillende kleuren bladafdrukken maken. Heel bijzonder en het geeft prachtige ecoprints. We werken op stof en papier met alleen natuurlijke kleurstoffen. We beginnen om 10 uur en ronden af om 17 uur. De dag kost €85,00 inclusief 8 ecoprints die je mee naar huis neemt. Je hebt de cursus Eco-print al gevolgd als je je inschrijft voor deze cursus, dat kan ook op 27 juni.

Koffie, thee en wat lekkers is inbegrepen. In verband met corona-maatregelen zelf een lunch meenemen en maximaal 6 deelnemers.

Vissenleer maken: 2 juli

We gaan het hele looiproces van een vissenhuid uitvoeren: van het prepareren van de huid tot en met het soepel maken van het leer. We prepareren de huid en leren met twee milieuvriendelijke recepten de vissenhuiden tot leer te bewerken. Ik heb voor alle deelnemers al een huid gelooid klaar liggen zodat we de laatste stap, het soepel maken en verwerken van het leer, ook tijdens de workshop kunnen doen. Zo voer je het hele proces van vissenhuid tot vissenleer zelf uit. En je leert natuurlijk hoe je de huid kunt verven met natuurlijke kleurstoffen. Als je dit proces met de zalmhuid kent, kun je met alle vissenhuiden leer maken! En er hele mooie dingen mee maken. De kosten zijn €78,50 inclusief materiaal. De cursus is van 10 uur tot 16 uur. Je neemt 3 zalmhuiden (één hand gelooide en twee om thuis af te maken) mee naar huis. Koffie, thee en wat lekkers is inbegrepen. In verband met corona-maatregelen zelf een lunch meenemen en maximaal 6 deelnemers.

Lunchwikkels: 4 juli

We verven vandaag een lap stof met natuurlijke kleurstoffen. En dan maak je van die lap je eigen lunchwikkel. We impregneren de stof daarvoor met een mengsel van bijenwas en olie. De lap stof kun je dan later gebruiken om je lunchbroodjes in mee te nemen. Of om je kaas in de koelkast mee op te bergen. De lap kun je steeds weer afspoelen met lauw water en is daardoor lang te gebruiken. Een mooi alternatief voor het plastic zakje, gemaakt met alleen natuurlijke materialen! De kosten zijn €78,50 inclusief materiaal. Je maakt twee lunchwikkels van ongeveer 30 bij 30 cm. De cursus is van 10:00 uur tot 16:00 uur. Koffie, thee en wat lekkers is inbegrepen. In verband met corona-maatregelen zelf een lunch meenemen en maximaal 6 deelnemers.

Zeefdrukken: 14 augustus

Wil je leren zeefdrukken en een eigen zeef maken? Dan is deze workshop voor jou! We gaan met verschillende verfsoorten, ook natuurlijke, zeefdrukken met bestaande zeven. Zo leer je om mooie afdrukken te maken. Dan ontwerp je je eigen zeefdruk. Je kunt tot maximaal A4 formaat een tekening maken of printen. Daarvan gaan we met een thermo-copier een zeefdruk maken. De kosten zijn €65 inclusief materiaal en je eigen zeefdruk op A4 formaat (of twee op A5 formaat). De cursus is van 10:00 uur tot 14:00 uur. Aansluitend aan de cursus kun je nog meerdere zeefdrukken maken. Als je aansluitend extra zeven wilt maken kosten die voor deelnemers aan de workshop €15 (in plaats van €17,50) per A4. In verband met corona-maatregelen zelf een lunch meenemen en maximaal 6 deelnemers.