Dagcursussen

Deze zomer is er een gevarieerd aanbod van dagcursussen. Je kunt hier lezen wat er te doen is.

Ecoprint: 2 juli (vol), 3 juli (vol), 5 juli (vol), 27 augustus

Ecoprint 2.0: 18 juli (vol), 28 augustus

Papier scheppen van bijzondere vezels: 14 augustus (vol), 12 augustus

Activiteiten in het kader van het nieuwe boek “Eco-verf II. Meer kleur!”: klik hier

 

Praktisch

Een dagcursus is van 10:00 uur tot 16:00 uur (eco-print tot 17:00 uur). We werken zoveel mogelijk buiten. Je neemt (in verband met de corona maatregelen) je eigen lunch mee. De kosten zijn €81,00 (eco-print €87,50) inclusief alle materialen, koffie en thee. Opgeven voor een cursus? Mail: contact@anjaschrik.nl

 

Ecoprint

Een dag vol met bladafdrukken. We gebruiken bladeren en maken er afdrukken van op stof en papier. Een heel bijzondere techniek om de kleurstoffen die van nature in de bladeren zitten direct over te brengen op stof. En dat doen we op verschillende manieren. Zo proberen we verschillende beitsmiddelen uit om heel andere afdrukken van hetzelfde soort blad te krijgen. We drukken af op verschillende soorten textiel en papier. Je neemt 8 ecoprints mee naar huis.

 

Eco-print 2.0

Voeg nieuwe, veelkleurige mogelijkheden toe aan je ecoprints. We maken kleurrijke afdrukken van bladeren op een geheel nieuwe wijze. Hierdoor kun je verschillende kleuren bladafdrukken maken. Heel bijzonder en het geeft prachtige ecoprints. We werken op stof en papier met alleen natuurlijke kleurstoffen. Je neemt 8 eco-print mee naar huis. Je hebt de cursus Eco-print al gevolgd als je je inschrijft voor deze cursus, dat kan ook op 2 of 3 juli.

 

 

Papier scheppen van bijzondere vezels

Met GFT resten en zijde lont gaan we “papier” maken. We gaan verschillende soorten pulp maken van groente- fruit en tuinafval. Daarmee maken we velletjes A5 en A6. We gaan ook van zijdelont zijdepapier maken. Een verrassend eenvoudig proces dat bijzondere resultaten geeft.