Dagcursussen

Dit najaar is er een gevarieerd aanbod van dagcursussen. Je kunt hier lezen wat er te doen is.

Papier scheppen met bijzondere vezels: 4 september (vol)

Ecoprint: 8 of 9 oktober

Ecoprint 2.0: 10 oktober (vol)

Monoprint met natuurlijke verf: 20 november

 

Praktisch

Een dagcursus is van 10:00 uur tot 16:00 uur (eco-print tot 17:00 uur). Je neemt (in verband met de corona maatregelen) je eigen lunch mee. De kosten zijn €81,00 (eco-print €87,50) inclusief alle materialen, koffie en thee. Opgeven voor een cursus? Mail: contact@anjaschrik.nl

 

Papier scheppen met bijzondere vezels (vol)

Met allerlei soorten materiaal en zijde lont gaan we “papier” maken. Pulp van planten, gerecycled papier en andere ingredienten. We gaan ook van zijdelont zijdepapier maken. Een verrassend eenvoudig proces dat bijzondere resultaten geeft.

 

Ecoprint

Een dag vol met bladafdrukken. We gebruiken bladeren en maken er afdrukken van op stof en papier. Een heel bijzondere techniek om de kleurstoffen die van nature in de bladeren zitten direct over te brengen op stof. En dat doen we op verschillende manieren. Zo proberen we verschillende beitsmiddelen uit om heel andere afdrukken van hetzelfde soort blad te krijgen. We drukken af op verschillende soorten textiel en papier. Je neemt 8 ecoprints mee naar huis.

 

Eco-print 2.0 (vol)

Voeg nieuwe, veelkleurige mogelijkheden toe aan je ecoprints. We maken kleurrijke afdrukken van bladeren op een geheel nieuwe wijze. Hierdoor kun je verschillende kleuren bladafdrukken maken. Heel bijzonder en het geeft prachtige ecoprints. We werken op stof en papier met alleen natuurlijke kleurstoffen. Je neemt 8 eco-print mee naar huis. Je hebt de cursus Eco-print al gevolgd als je je inschrijft voor deze cursus. Zo kunnen we verder gaan met de eerder opgedane kennis en is er geen overlap in de cursusprogramma’s.

 

Monoprint met natuurlijke verf: 20 november
Een dag vol afdrukken. We maken een drukplaat, onze eigen verf op basis van olie en water, geven kleur aan de verf met aardepigmenten en dan drukken maar! Bij monoprint smeer je de verf op de drukplaat, ontwerpt en drukt dan af op papier. Dit proces herhaal je zodat de kleuren stapelen.