Dagcursussen

Een herbarium/art journal binden: 10 april 2023

Eco-print: 20 mei 2023

Eco-printXPress: 21 Mei of 25 juni 2023

Wildplukken & Wildverven: 26 mei (nog plek) of 27 mei (vol)2023

Bla-bla-bladeren: 24 juni 2023

 

Een herbarium/art journal binden: 10 april 2023

We gaan een hardcover boek maken waarin ruimte is om gedroogde planten, tekeningen, foto’s en andere “schatten” in te plakken. We vouwen het papier zo dat er tussen elke pagina een strookje papier komt. Hierdoor kun je op elke bladzijde iets moois plakken zonder dat het boek gaat openstaan. En dan naaien we het boek in elkaar. We bekleden de omslag met zelf beschilderd of bedrukt papier, met natuurlijke verf…natuurlijk.

Praktisch: de cursus is van 10:00 tot 16:00 uur en kost €89. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl.

Boek om “vol te plakken”

Eco-print: 20 mei

Een dag vol met bladafdrukken. We gebruiken bladeren en maken er afdrukken van op stof en papier. Een heel bijzondere techniek om de kleurstoffen die van nature in de bladeren zitten direct over te brengen op stof. En dat doen we op verschillende manieren. Zo proberen we verschillende beitsmiddelen uit om heel andere afdrukken van hetzelfde soort blad te krijgen. We drukken af op verschillende soorten textiel en papier. Je neemt 8 ecoprints mee naar huis.

Praktisch: de cursus is van 10:00 tot 17:00 en kost €92,00. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl.

Eco-printXPress: 21 mei of 25 juni

Je leert ecoprints te maken op een hele snelle manier in een hittepers. De afdrukken zijn razend scherp. Je kunt met deze methode mooi vormgeven doordat je precies ziet wat je doet en het papier of de stof niet hoeft te rollen of vouwen. Je gaat met prachtig vormgegeven ecoprints op A5 en A6 formaat. We werken op tekenpapier en katoen. Wil je zelf een andere papiersoort gebruiken? Prima, neem maar mee! Ervaring met ecoprinten is niet noodzakelijk.

Praktisch: de cursus is van 10:00 tot 16:00 uur en kost €89. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl.

 

Wildplukken & Wildverven: 26 of 27 mei 2023

Wist je dat veel bloemen en planten uit je tuin gewoon eetbaar zijn? Je kan er eindeloos mee variëren in soep, pesto, slaatjes, ideaal om een zomerse barbecue mee op te fleuren! Maar je moet wel heel zeker zijn van wat je plukt en eet natuurlijk.

Ann de Belder, herborist, neemt je mee op een reis van smaken. Van het peterseliearoma van zevenblad tot de kervelsmaak van fluitenkruid. We verzamelen ingrediënten voor onze lunch. Daarvan maken we lenterolletjes. In de middag neem ik je mee op een reis van kleuren. Je krijgt het Eco-verf stalenboek met daarin kleuren van 65 kleuren planten die groeien op het erf van de werkplaats. We gaan zelf verf maken van planten. We maken een accordeonboekje dat we beschilderen met de verf. En natuurlijk schrijf je de recepten er in! Zo neem je een prachtig gedecoreerd accordeon-boekje, veel ideeën over wildplukken en het Eco-verf stalenboek mee naar huis!

Praktisch: de cursus is van 10:00 tot 16:00 uur en kost €105. Dat is inclusief koffie en thee, materialen, lunch en het Eco-verf stalenboek. Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl.

Bla-bla-bladeren: 24 juni 2023

Een hele dag in het teken van bladeren. Wat gaan we doen: een rubber stempel maken van een echt blad, stempelen met bladeren, stempelen met stempels uit de werkplaats. Voor het stempelen maken we zelf de verf met aardepigmenten en van planten. Je drukt in de middag een poster met je favoriete blad(stempel). Om aan de muur te hangen of een boek mee te bekleden bijvoorbeeld.

Praktisch: de cursus is van 10:00 tot 16:00 uur en kost €89. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf je lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl.