Dagcursussen

Deze zomer is er een gevarieerd aanbod van dagcursussen. Je kunt hier lezen wat er te doen is.

Ecoprint: 2 juli (vol), 3 juli (vol), 5 juli (nog 3 plekken)

Ecoprint 2.0: 18 juli (vol, nieuwe datum volgt)

Stijfselmarmers: 11 augustus

Papier scheppen, kleuren en decoreren: 13 augustus

Papier scheppen van bijzondere vezels: 14 augustus (vol, nieuwe datum volgt)

 

Praktisch

Een dagcursus is van 10:00 uur tot 16:00 uur (eco-print tot 17:00 uur). We werken zoveel mogelijk buiten. Je neemt (in verband met de corona maatregelen) je eigen lunch mee. De kosten zijn €81,00 (eco-print €87,50) inclusief alle materialen, koffie en thee. Opgeven voor een cursus? Mail: contact@anjaschrik.nl

 

Ecoprint: 2 juli (vol), of 3 juli (vol) of 5 juli (nog 3 plekken)

Een dag vol met bladafdrukken. We gebruiken bladeren en maken er afdrukken van op stof en papier. Een heel bijzondere techniek om de kleurstoffen die van nature in de bladeren zitten direct over te brengen op stof. En dat doen we op verschillende manieren. Zo proberen we verschillende beitsmiddelen uit om heel andere afdrukken van hetzelfde soort blad te krijgen. We drukken af op verschillende soorten textiel en papier. Je neemt 8 ecoprints mee naar huis.

 

Eco-print 2.0: 18 juli (vol, nieuwe datum volgt)

Voeg nieuwe, veelkleurige mogelijkheden toe aan je ecoprints. We maken kleurrijke afdrukken van bladeren op een geheel nieuwe wijze. Hierdoor kun je verschillende kleuren bladafdrukken maken. Heel bijzonder en het geeft prachtige ecoprints. We werken op stof en papier met alleen natuurlijke kleurstoffen. Je neemt 8 eco-print mee naar huis. Je hebt de cursus Eco-print al gevolgd als je je inschrijft voor deze cursus, dat kan ook op 2 of 3 juli.

 

Stijfselmarmers maken met natuurlijke kleuren: 11 augustus

We gaan met plantextracten en aardepigmenten stijfselmarmers maken. De historische stijfselmarmers! Hiermee gaan we werken op papier. Met de prachtige kleurpasta’s creëren we 3D effecten. Je gaat met een bult prachtig papier naar huis.

 

Papier scheppen, kleuren en decoreren: 13 augustus

Van papierpulp maken we papier. We scheppen velletjes op A5 en A6 formaat. Deze gaan we decoreren tijdens het proces van papier maken: met extra ingrediënten en reliëf. We gaan de papierpulp ook kleuren met natuurlijke kleurstoffen. Zo krijg je kleurrijk en sierlijk papier om te verwerken in boekjes, kaarten of gewoon om aan de muur op te hangen. De gebruikte natuurlijke kleuren zijn bijzonder kleurvast.

 

Papier scheppen van bijzondere vezels: 14 augustus (vol, nieuwe datum volgt)

Met GFT resten en zijde lont gaan we “papier” maken. We gaan verschillende soorten pulp maken van groente- fruit en tuinafval. Daarmee maken we velletjes A5 en A6. We gaan ook van zijdelont zijdepapier maken. Een verrassend eenvoudig proces dat bijzondere resultaten geeft.