Dagcursussen

Dagcursussen

Ecoprint: 13 maart (kostenloos geannuleerd vanwege corona); 9 april

Ecoprint 2.0: nieuwe datum volgt

Vissenleer maken: 13 april

Stempelen met aardepigmenten: 14 maart (kostenloos geannuleerd vanwege corona)

Zeefdruk: 18 april

Stijfselmarmers maken met natuurlijke kleuren: 19 april

 

Opgeven voor een cursus? Mail: contact@anjaschrik.nl

 

Eco-print: 13 maart (kostenloos geannuleerd vanwege corona)

Een dag vol met bladafdrukken. We gebruiken bladeren en maken er afdrukken van op stof en papier. Een heel bijzondere techniek om de kleurstoffen die van nature in de bladeren zitten direct over te brengen op stof. En dat doen we op verschillende manieren. Zo proberen we verschillende beitsmiddelen uit om heel andere afdrukken van hetzelfde soort blad te krijgen. We drukken af op verschillende soorten textiel en papier. We beginnen om 10 uur en ronden af om 17 uur. De dag kost €85,00 inclusief 8 ecoprints die je mee naar huis neemt. Lunch, koffie, thee en wat lekkers is inbegrepen. Maximaal 8 deelnemers. Je kunt ook twee dagen komen, de vervolgcursus Eco-print 2.0 is aansluitend op 26 oktober.

Eco-print 2.0: nieuwe datum volgt

Voeg nieuwe, veelkleurige mogelijkheden toe aan je ecoprints. We maken kleurrijke afdrukken van bladeren op een geheel nieuwe wijze. Hierdoor kun je verschillende kleuren bladafdrukken maken. Heel bijzonder en het geeft prachtige ecoprints. We werken op stof en papier met alleen natuurlijke kleurstoffen. We beginnen om 10 uur en ronden af om 17 uur. De dag kost €85,00 inclusief 8 ecoprints die je mee naar huis neemt. Lunch, koffie, thee en wat lekkers is inbegrepen. Maximaal 8 deelnemers. Je hebt de cursus ecoprint al gevolgd of ervaring met ecoprinten en beitsmiddelen als je je inschrijft voor deze cursus. Je kunt in ieder geval de cursus Eco-print op 25 oktober voorafgaand aan deze dag volgen zodat je meteen helemaal op de hoogte bent!

Vissenleer maken: 13 april

We gaan het hele looiproces van een vissenhuid uitvoeren: van het prepareren van de huid tot en met het soepel maken van het leer. We prepareren de huid en leren met twee milieuvriendelijke recepten de vissenhuiden tot leer te bewerken. Ik heb voor alle deelnemers al een huid gelooid klaar liggen zodat we de laatste stap, het soepel maken en verwerken van het leer, ook tijdens de cursus kunnen doen. Zo voer je het hele proces van vissenhuid tot vissenleer zelf uit. En je leert natuurlijk hoe je de huid kunt verven met natuurlijke kleurstoffen. Als je dit proces met de zalmhuid kent, kun je met alle vissenhuiden leer maken! En er hele mooie dingen mee maken. De kosten zijn €78,50 inclusief materiaal, koffie, thee en lunch. De cursus is van 10 uur tot 16 uur. Maximaal 8 deelnemers. Je krijgt 3 zalmhuiden (één hand gelooide en twee om thuis af te maken) mee naar huis.

Stempelen met aardepigmenten: 14 maart (kostenloos geannuleerd vanwege corona)

Tijdens de cursus ga je verschillende stempels snijden uit linoleum en andere materialen. Daarmee gaan we stempelen met aardepigmenten. Die binden we op een speciale manier waardoor je heel mooi transparant papier krijgt en watervast bedrukte stof. Misschien heb je de demonstratie gezien op de Textielplus dagen in Den Bosch! De kosten zijn €78,50 inclusief materiaal, koffie, thee en lunch. De cursus is van 10 uur tot 16 uur. Maximaal 8 deelnemers.

Zeefdruk: 18 april

Wil je leren zeefdrukken en een eigen zeef maken? Dan is deze workshop voor jou! We gaan met verschillende verfsoorten, ook natuurlijke, zeefdrukken met bestaande zeven. Zo leer je om mooie afdrukken te maken en je plantaardige verf goed te binden. Je kunt je eigen zeefdruk ontwerpen. Je kunt tot maximaal A4 formaat een tekening maken of printen. Daarvan gaan we met een thermo-copier een zeefdruk maken. We hoeven dus niet eerst de ramen te belichten maar kunnen elk ontwerp direct “printen” . De kosten zijn €65 inclusief materiaal, koffie, thee en lunch en je eigen zeefdruk op A4 formaat (of twee op A5 formaat). De cursus is van 10:00 uur tot 14:00 uur. Maximaal 6 deelnemers. Aansluitend aan de cursus kun je nog meerdere zeefdrukken maken. Als je aansluitend extra zeven wilt maken kosten die voor deelnemers aan de workshop €15 (in plaats van €17,50) per A4. Maximaal 6 deelnemers.

Stijfselmarmers maken met natuurlijke kleuren: 19 april

We gaan met plantextracten en aardepigmenten stijfselmarmers maken. De historische stijfselmarmers! Hiermee gaan we werken op papier. Met de prachtige kleurpasta’s creëren we 3D effecten. Je gaat met een bult prachtig papier naar huis.De kosten zijn €78,50 inclusief materiaal, koffie, thee en lunch. De cursus is van 10 uur tot 16 uur. Maximaal 8 deelnemers.