Dagcursussen

Dagcursussen agenda

Snijden, spatelen, zoeken: stempelen maar! 21 april (vol)  of 19 juni
Papier scheppen: 19 mei
EcoprintXPress: 20 mei
Omslagdoos: 1 juni
Cyanotype: 2 juni
Eco-print basis: 5 juni
Eco-print 2.0: 6 juni
EcoprintXPress: 17 juli
Papier scheppen: 31 augustus

Papier scheppen, kleuren en decoreren: 19 mei of 31 augustus
Van papierpulp maken we papier. We scheppen velletjes op A5 en A6 formaat. Deze gaan we decoreren tijdens het proces van papier maken: met extra ingrediënten en reliëf. We gaan de papierpulp ook kleuren met natuurlijke kleurstoffen. Zo krijg je kleurrijk en sierlijk papier om te verwerken in boekjes, kaarten of gewoon om aan de muur op te hangen. De gebruikte natuurlijke kleuren zijn bijzonder kleurvast. Praktisch: de cursus is van 10:00 tot 16:00 uur en kost €94. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl.

 

Eco-printXPress: 20 mei of 17 juli
Je leert ecoprints te maken op een hele snelle manier in een hittepers. De afdrukken zijn razend scherp. Je kunt met deze methode mooi vormgeven doordat je precies ziet wat je doet en het papier of de stof niet hoeft te rollen of te vouwen. Je gaat met prachtig vormgegeven ecoprints op A5 en A6 formaat naar huis. We werken op tekenpapier en katoen. Wil je zelf een andere papiersoort gebruiken? Prima, neem maar mee! Ervaring met ecoprinten is niet noodzakelijk. Praktisch: de cursus is van 10:00 tot 16:00 uur en kost €94. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl.

 

Omslagdoos: 1 juni
Je maakt vandaag een omslagdoos voor drie schriften. De schriften komen gewoon uit de winkel en als ze vol zijn doe je nieuwe schriften in de omslagdoos. De schriften liggen op elkaar en je wikkelt je doos er als het ware omheen. Je kunt de doos vandaag bekleden met een collage, bont papier of afbeeldingen uit oude boeken. Praktisch: de cursus is van 10:00 tot 16:00 uur en kost €94. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl.

 

Cyanotype: 2 juni
Wil je kennismaken met een van de eerste fotografische technieken? Kom dan naar deze cursus cyanotype! Je leert hoe je zelf een lichtgevoelig mengsel kan aanmaken en ontwerpt een afdruk. Dan het magische deel: met een UV lamp (of de zon natuurlijk) ontstaat een prachtige blauwe afdruk. De techniek kan eenvoudig op papier en stof (wasbaar) toegepast worden. Je leert verschillende materialen te gebruiken om op af te drukken. Praktisch: de cursus is van 10:00 tot 16:00 uur en kost €94. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl.

 

Eco-print basis: 5 juni
Een dag vol met bladafdrukken. We gebruiken bladeren en maken er afdrukken van op stof en papier. Een heel bijzondere techniek om de kleurstoffen die van nature in de bladeren zitten direct over te brengen op stof. En dat doen we op verschillende manieren. Zo proberen we verschillende beitsmiddelen uit om heel andere afdrukken van hetzelfde soort blad te krijgen. We drukken af op verschillende soorten textiel en papier. Je neemt 8 ecoprints mee naar huis.
Praktisch: de cursus is van 10:00 tot 17:00 uur en kost €97. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl

Eco-print 2.0: 6 juni
Voeg nieuwe, veelkleurige mogelijkheden toe aan je ecoprints. We maken kleurrijke afdrukken van bladeren op een geheel nieuwe wijze. Hierdoor kun je verschillende kleuren bladafdrukken maken. Heel bijzonder en het geeft prachtige ecoprints. We werken op stof en papier met alleen natuurlijke kleurstoffen. Je neemt 8 eco-print mee naar huis. Je hebt de cursus Eco-print al gevolgd als je je inschrijft voor deze cursus, dat kan ook op 5 juni. Praktisch: de cursus is van 10:00 tot 17:00 uur en kost €97. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl

Snijden, spatelen, zoeken: stempelen maar! 21 april (vol), 19 juni
Vandaag ga je stempels maken. Hele verschillende stempels. Zo snijd je een linoleumstempel, spatel je een bladstempel in een zelf gemaakte mal van een echt blad en ga je zoeken naar objecten om mee te stempelen. We gaan de stempels natuurlijk allemaal uitproberen met puur natuurlijke verf die je zelf gaat aanmaken. Je neemt in ieder geval twee stempels mee naar huis waar je nog heel lang plezier van kunt hebben en heel veel ideeën voor “tijdelijke” stempels. En natuurlijk een vouwboekje met je stempelwerk van vandaag!
Praktisch: de cursus is van 10:00 tot 16:00 uur en kost €94. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl.