Dagcursussen

Dagcursussen

  • Eco-print: 5 juni
  • Ecoprint 2.0: 18 mei (nog 1 plek), 6 juni

  • Vissenleer: 7 juni
  • Zomerschool “Groene boekjes”: 3 juli tot en met 5 of 6 juli (nog 1 plek), nieuwe datum 11 september tot en met 13 september (hier)

 

Eco-print: 5 juni

Een dag vol met bladafdrukken. We gebruiken bladeren en maken er afdrukken van op stof en papier. Een heel bijzondere techniek om de kleurstoffen die van nature in de bladeren zitten direct over te brengen op stof. En dat doen we op verschillende manieren. Zo proberen we verschillende beitsmiddelen uit om heel andere afdrukken van hetzelfde soort blad te krijgen. We drukken af op verschillende soorten textiel en papier. We beginnen om 10 uur en ronden af om 17 uur. De dag kost €85,00 inclusief 8 ecoprints die je mee naar huis neemt. Lunch, koffie, thee en wat lekkers is inbegrepen. Maximaal 8 deelnemers. Je kunt ook twee dagen komen, de vervolgcursus Eco-print 2.0 is aansluitend op 6 juni.

Eco-print 2.0: bladeren kleurrijk afdrukken! 18 mei (nog 1 plek), 6 juni

Voeg nieuwe, veelkleurige mogelijkheden toe aan je ecoprints. We maken kleurrijke afdrukken van bladeren op een geheel nieuwe wijze. Hierdoor kun je verschillende kleuren bladafdrukken maken. Heel bijzonder en het geeft prachtige ecoprints. We werken op stof en papier met alleen natuurlijke kleurstoffen. We beginnen om 10 uur en ronden af om 17 uur. De dag kost €85,00 inclusief 8 ecoprints die je mee naar huis neemt. Lunch, koffie, thee en wat lekkers is inbegrepen. Maximaal 8 deelnemers. Je hebt de cursus ecoprint al gevolgd of ervaring met ecoprinten en beitsmiddelen als je je inschrijft voor deze cursus. Je kunt in ieder geval de cursus Eco-print op 5 juni voorafgaand aan deze dag volgen zodat je meteen helemaal op de hoogte bent!

 

Vissenleer maken: 7 juni

We gaan het hele looiproces van een vissenhuid uitvoeren: van het prepareren van de huid tot en met het soepel maken van het leer. We prepareren de huid en leren met twee milieuvriendelijke recepten de vissenhuiden tot leer te bewerken. Ik heb voor alle deelnemers al een huid gelooid klaar liggen zodat we de laatste stap, het soepel maken en verwerken van het leer, ook tijdens de workshop kunnen doen. Zo voer je het hele proces van vissenhuid tot vissenleer zelf uit. En je leert natuurlijk hoe je de huid kunt verven met natuurlijke kleurstoffen. Als je dit proces met de zalmhuid kent, kun je met alle vissenhuiden leer maken! En er hele mooie dingen mee maken. De kosten zijn €78,50 inclusief materiaal, koffie, thee en lunch. De cursus is van 10 uur tot 16 uur. Maximaal 10 deelnemers. Je krijgt 3 zalmhuiden (één hand gelooide en twee om thuis af te maken) mee naar huis.