Zomerscholen

Zomerscholen

Groene boekjes I: 28, 29 en 30 juni
We gaan drie dagen aan de slag met boekjes maken. Je maakt blanco boekjes die je op heel verschillende manieren leert binden. We vouwen en naaien en maken soft- en hardcover omslagen. Voor de boekomslagen decoreren we vegaleer, textiel en papier met natuurlijke verf. Er is ook prachtig moerbei papier met daarin blaadjes en takjes. Voor het binnenwerk van het boekje werken we onder andere met landbouwafval papier. Elk dagdeel leer je een nieuwe binding. Je gaat dus met zes boekjes naar huis. Praktisch: we gaan van 10:00 tot 16:30 uur aan de slag. De kosten zijn €305. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl.


Pop-up boek EcoprintXPress: 13 en 14 juli
Tijdens deze twee-daagse zomerschool maken we een pop-upboek met ecoprints. We beginnen met het maken van onze eigen verf van planten. Daar gaan we papier mee beschilderen. Daarna maak je een serie ecoprints met een hittepers. De tweede dag gaan we het allemaal samenvoegen tot een geheel: een pop-upboek EcoprintXPress! Praktisch: we gaan van 10:00 tot 16:30 uur aan de slag. De kosten zijn €195. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl.

Katoen verven puur natuur & kleurvast, voor quilters en ander textielkunstenaars: 26, 27 en 28 juli
We gaan drie dagen aan de slag met het verven van katoenen lapjes. We gaan met natuurlijke kleurstoffen schilderen, stempelen en sjabloneren zodat er prachtige lapjes ontstaan om mee te quilten of andere textielkunst te maken. We verven de lapjes effen maar zeker ook meerkleurig. Met kleine subtiele patronen of grotere motieven, wat je wilt. We gebruiken ook nog een aantal bijzondere materialen om details toe te voegen. De stoffen zijn na droging kleurecht en met de hand wasbaar. Je leert drie recepten om zelf textielverf te maken met natuurlijke pigmenten en je gebruikt verschillende druktechnieken. Praktisch: we gaan van 10:00 tot 16:30 uur aan de slag. De kosten zijn €305. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl.

Groene boekjes VI: 9, 10 en 11 augustus
Deze zomerschool is al volgeboekt.

Groene boekjes II: 16, 17 en 18 augustus
Na de cursus “Groene boekjes I” kun je verder gaan met boeken en boekjes maken. We gaan drie dagen aan de slag met hele verschillende nieuwe bindingen die aansluiten op de eerder gemaakte boekjes. We gebruiken prachtige natuurlijke verfmethoden om de boekomslagen vorm te geven. Je leert 6 nieuwe bindingen. Praktisch: we gaan van 10:00 tot 16:30 uur aan de slag. De kosten zijn €305 Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl.