Zomerscholen

De Werkplaats voor kunst en ambacht is weer open. De eerste cursussen met de corona-maatregelen zijn prima verlopen. Er staat een grote ingerichte cursustent achter de werkplaats. Zo kunnen we zoveel mogelijk buiten aan de slag. En altijd en overal op 1,5 meter afstand. Als je een overnachtingsadres zoekt kun je contact met me opnemen.

Opgeven voor een zomerschool? Mail: contact@anjaschrik.nl

Zomerschool “Groene boekjes”: 9 tot en met 11 juli

Zomerschool “Groene boekjes II”: 16-18 juli en 24-26 juli

Zomerschool “Vette kleuren”: 8-10 augustus

 

Zomerschool “Groene boekjes”: 9 tot en met 11 juli

We gaan drie dagen aan de slag met boekjes maken. Je maakt blanco boekjes die je op heel verschillende manieren leert bedrukken en binden. We vouwen en naaien, maken soft- en hardcover omslagen. Voor de boekomslagen decoreren we vegaleer, textiel en papier met natuurlijke verf. Er is ook prachtig moerbei papier met daarin blaadjes en takjes. Voor het binnenwerk van het boekje werken we onder andere met kringlooppapier. Elk dagdeel leer je een nieuwe binding. Je gaat dus met zes boekjes naar huis.

De cursus kost €295,00. Dat is voor drie dagen cursus inclusief materiaal. In verband met corona-maatregelen zelf een lunch meenemen en maximaal 6 deelnemers. De cursustijden zijn van 10:00 uur tot 16:00 uur. Je kunt op de eerste en tweede dag buiten de cursustijden in de werkplaats verder werken (of kikkers tellen in de vijver). Zorg dan wel even zelf voor avondeten*.

Zomerschool “Groene boekjes II”: 16-18 juli en 24-26 juli

Na de cursus “Groene boekjes” kun je verder gaan met boeken en boekjes maken. We gaan drie dagen aan de slag met hele verschillende nieuwe bindingen die aansluiten op de eerder gemaakte boekjes. We gebruiken prachtige natuurlijke verfmethoden om de boekomslagen vorm te geven. Je leert 6 nieuwe bindingen waarvan je natuurlijk een prachtig exemplaar mee naar huis neemt!

De cursus kost €295,00. Dat is voor drie dagen cursus inclusief materiaal en drinken. In verband met corona-maatregelen zelf een lunch meenemen en maximaal 6 deelnemers. De cursustijden zijn van 10:00 uur tot 16:00 uur. Je kunt op de eerste en tweede dag buiten de cursustijden in de werkplaats verder werken (of languit in het gras gaan liggen). Zorg dan wel even zelf voor avondeten*.

Zomerschool “Vette kleuren”: 8-10 augustus

Met aardepigmenten en olie gaan we historische verf maken op basis van verschillende recepten. En met die verf gaan we schilderen en drukken op papier en stof. We gebruiken verschillende materialen om mooie afdrukken mee te maken zoals linosnedes, bladeren en karton collages. Door de combinatie van olie en aarde pigmenten krijgt papier en stof een prachtige kleur en uitstraling. En ook belangrijk: het is watervast. Het papier is bijvoorbeeld geschikt om lampen van te maken, boeken mee te binden of gewoon op te hangen aan de muur (lichtecht!). Je mag ook een houten bistro stoeltje meenemen om een vet kleurtje te geven!

De cursus kost €295,00. Dat is voor drie dagen cursus inclusief materiaal en drinken. In verband met corona-maatregelen zelf een lunch meenemen en maximaal 6 deelnemers. De cursustijden zijn van 10:00 uur tot 16:00 uur. Je mag op de eerste en tweede dag buiten de cursustijden in de werkplaats verder werken (of testen welke tuinstoel het lekkerste zit). Zorg dan wel even zelf voor avondeten*.

 

* Maaltijden serveer ik tijdelijk niet in verband met hygiene maatregelen rondom corona. Tijdens de cursussen bestaat de mogelijkheid zelf een maaltijd mee te nemen die je in de magnetron opwarmt of je haalt eten in het dorp of bestelt een pizza. Vanaf september bekijk ik opnieuw of en hoe ik dit kan organiseren.