Zomerscholen

Zomerschool “Eco-print-sprint”: 25 tot en met 27 juni

Of je al kunt eco-printen of niet maakt niet uit, je kunt je deze drie dagen helemaal uitleven met eco-printen op papier en stof. Er staan meerdere kleuren verfpannen, je kunt met verschillende beitsen en methodes van beitsen experimenteren en ook gewoon lekker “productie draaien”. Of misschien een t-shirt?

De cursus kost €295,00. Dat is voor drie dagen cursus inclusief basismateriaal en drinken. In verband met hygiene maatregelen zelf een lunch meenemen. De cursustijden zijn van 10:00 uur tot 16:00 uur. Je mag op de eerste en tweede dag buiten de cursustijden in de werkplaats verder werken (of in de schaduw van de kastanjeboom een boek lezen). Zorg dan wel even zelf voor avondeten*.

Zomerschool “Groene boekjes”: 9 tot en met 11 juli of 13 tot en met 15 augustus

We gaan drie dagen aan de slag met boekjes maken. Je maakt blanco boekjes die je op heel verschillende manieren leert bedrukken en binden. We vouwen en naaien, maken soft- en hardcover omslagen. Voor de boekomslagen decoreren we vegaleer, textiel en papier met natuurlijke verf. Er is ook prachtig moerbei papier met daarin blaadjes en takjes. Voor het binnenwerk van het boekje werken we onder andere met kringlooppapier. Elk dagdeel leer je een nieuwe binding. Je gaat dus met zes boekjes naar huis.

De cursus kost €295,00. Dat is voor drie dagen cursus inclusief materiaal en drinken. In verband met hygiene maatregelen zelf een lunch meenemen. De cursustijden zijn van 10:00 uur tot 16:00 uur. Je mag op de eerste en tweede dag buiten de cursustijden in de werkplaats verder werken (of kikkers tellen in de vijver). Zorg dan wel even zelf voor avondeten*.

 

Zomerschool “Eco-vilt”: 3 tot en met 5 augustus

De zomerschool Eco-vilt staat helemaal in het teken van vilten met natuurlijke materialen. We gaan elke dag aan de slag met een aantal technieken en passen die technieken toe. Zo leer je hoe je natuurlijke materialen in kunt vilten. Je kunt experimenteren met verschillende natuurlijke materialen zoals takjes, steentjes en schelpjes. Daarnaast leer je hoe je heel dun vilt kunt maken, strakke vormen kunt creëren en hoe je mallen kunt gebruiken. We gaan ook aan de slag met traditionele vilttechnieken. En natuurlijk verven we ook wat wol met planten uit de tuin! Kortom, drie dagen experimenteren met wol en natuurlijke materialen.

De cursus kost €295,00. Dat is voor drie dagen cursus inclusief materiaal en drinken. In verband met hygiene maatregelen zelf een lunch meenemen. De cursustijden zijn van 10:00 uur tot 16:00 uur. Je mag op de eerste en tweede dag buiten de cursustijden in de werkplaats verder werken (of een rondje wandelen in de tuin). Zorg dan wel even zelf voor avondeten*.

Zomerschool “Vette kleuren”: 8-10 augustus

Met aardepigmenten en olie gaan we historische verf maken op basis van verschillende recepten. En met die verf gaan we schilderen en drukken op papier en stof. We gebruiken verschillende materialen om mooie afdrukken mee te maken zoals linosnedes, bladeren en karton collages. Door de combinatie van olie en aarde pigmenten krijgt papier en stof een prachtige kleur en uitstraling. En ook belangrijk: het is watervast. Het papier is bijvoorbeeld geschikt om lampen van te maken, boeken mee te binden of gewoon op te hangen aan de muur (lichtecht!). Je mag ook een houten bistro stoeltje meenemen om een vet kleurtje te geven!

De cursus kost €295,00. Dat is voor drie dagen cursus inclusief materiaal en drinken. In verband met hygiene maatregelen zelf een lunch meenemen. De cursustijden zijn van 10:00 uur tot 16:00 uur. Je mag op de eerste en tweede dag buiten de cursustijden in de werkplaats verder werken (of testen welke tuinstoel het lekkerste zit). Zorg dan wel even zelf voor avondeten*.

* Avondmaaltijden serveer ik tijdelijk niet in verband met hygiene maatregelen. Tijdens de zomerscholen bestaat de mogelijkheid zelf een maaltijd mee te nemen die je in de magnetron opwarmt of je haalt eten in het dorp of besteld een pizza. Vanaf september bekijk ik opnieuw hoe ik dit kan organiseren.