Winterscholen

Winterscholen

Groene boekjes I: 10, 11 en 12 februari 2023

Vette kleuren: 25 en 26 februari 2023

 

 

Groene boekjes I: 10, 11 en 12 februari 2023

We gaan drie dagen aan de slag met boekjes maken. Je maakt blanco boekjes die je op heel verschillende manieren leert bedrukken en binden. We vouwen en naaien, maken soft- en hardcover omslagen. Voor de boekomslagen decoreren we vegaleer, textiel en papier met natuurlijke verf. Er is ook prachtig moerbei papier met daarin blaadjes en takjes. Voor het binnenwerk van het boekje werken we onder andere met kringlooppapier. Elk dagdeel leer je een nieuwe binding. Je gaat dus met zes boekjes naar huis.

 

Vette kleuren: 25 en 26 februari 2023

Met aardepigmenten en olie gaan we historische verf maken op basis van verschillende recepten. En met die verf gaan we schilderen en drukken op papier en stof. We gebruiken verschillende materialen om mooie afdrukken mee te maken zoals linosnedes en karton collages. Door de combinatie van olie en aarde pigmenten krijgt papier en stof een prachtige kleur en uitstraling. En ook belangrijk: het is watervast. Het papier is bijvoorbeeld geschikt om lampen van te maken, boeken mee te binden of gewoon op te hangen aan de muur (lichtecht!).

Praktisch: we gaan van 10:00 tot 16:30 uur aan de slag. De kosten zijn €195. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee?