Zomerscholen

Winterschool

Pop-up boek Eco-printXPress: 21 en 22 oktober

Tijdens deze twee-daagse winterschool maken we een pop-upboek met ecoprints. We beginnen met het maken van onze eigen verf van planten. Daar gaan we papier mee beschilderen. Daarna maak je een serie ecoprints op een hittepers. De tweede dag gaan we het allemaal samenvoegn tot een geheel: een pop-upboek EcoprintXPress!

Praktisch: we gaan van 10:00 tot 16:30 uur aan de slag. De kosten zijn €195. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee? Opgeven kan via de mail: contact@anjaschrik.nl.

Groene boekjes I: 27 tot en met 29 december 2023

We gaan drie dagen aan de slag met boekjes maken. Je maakt blanco boekjes die je op heel verschillende manieren leert bedrukken en binden. We vouwen en naaien, maken soft- en hardcover omslagen. Voor de boekomslagen decoreren we vegaleer, textiel en papier met natuurlijke verf. Er is ook prachtig moerbei papier met daarin blaadjes en takjes. Voor het binnenwerk van het boekje werken we onder andere met kringlooppapier. Elk dagdeel leer je een nieuwe binding. Je gaat dus met zes boekjes naar huis.

Praktisch: we gaan van 10:00 tot 16:30 uur aan de slag. De kosten zijn €305. Dat is inclusief materialen, koffie en thee. Neem je zelf een lunch mee?