Kleur!

De Werkplaats voor kunst en ambacht heeft kant-en-klare natuurlijke inkt en verf. Om direct mee te schrijven en te schilderen. Je kunt de verf en inkt bestellen via de mail: contact@anjaschrik.nl.

 

 

 

Inkt

Je kunt kiezen uit 15 kleuren inkt. Of noem het aquarelverf. Wat je wilt. De meeste kleuren zijn lokaal. Alle inkten zijn zelf gemaakt met 100% zonne-energie. Je werkt met prachtige kleurstoffen uit planten. De meeste inkten vervagen een beetje als ze langdurig aan direct zonlicht worden blootgesteld.

De inkt kost €19,50 per setje van drie kleuren (zelf samen te stellen). De inkt zit in flesjes van 40ml. Meer dan drie flesjes bestellen? Dan kost elk extra flesje €6,50. De verpakkings- en verzendkosten zijn €6,50.

Gebruiken:

Je kunt met een kroontjespen schrijven met de inkt. Maar schilderen met een kwast is ook prachtig. Als je de inkt wat verdikt met guargom kun je er ook mee stempelen of zeefdrukken. Wil je op textiel verven met de inkt? Dat kan. Laat het textiel drogen en stoom het daarna circa 45 minuten, ingerold in een schone doek. De kleur is nu wasvast. De kleur kan door stomen veranderen. Maak eerst een klein proeflapje als je wilt weten hoe het uitpakt. De inkt is houdbaar. Komt er toch een beetje schimmel op? Gewoon eraf halen. De kleur verandert er niet door.

 

Pigmentverf: gouache/plakkaat/aquarelverf

Je kunt kiezen uit twee series pigmentverf. Een serie Aarde en een serie Plant. De serie Aarde bestaat uit vijf verschillende aardepigmenten. De serie plant bestaat uit 5 verschillende plantaardige pigmenten (lake-pigments). De pigmenten zijn gemengd met een natuurlijk bindmiddel. De pigmenten van de serie Plant benaderen de primaire kleuren en zijn prachtig onderling te mengen tot een zeer rijk palet aan kleuren. Verven op basis van pigmenten zijn erg kleurecht.

De pigmentverf kost €19,50 per setje van drie kleuren (zelf samen te stellen). Meer dan drie zakjes bestellen? Dan kost elk extra zakje €6,50. De verpakkings- en verzendkosten zijn €4,00. De pigmentverf is ook te koop in een cadeauverpakking: een doosje met vijf glazen potjes waar je de verf direct in aanmaken kan, inclusief maatbeker en roerstokjes. Deze set kost €37,50. Je kunt kiezen uit een cadeauverpakking Aarde of Plant. De verpakkings- en verzendkosten zijn €6,50.

Kleuren serie Aarde:

  

Kleuren serie Plant:

Gebruiken: 

Je kunt prachtig schilderen met deze verf. Doe je een beetje water bij het poedermengsel dan heb je dikke verf. Als je verdunt met meer water krijgt de verf het karakter van aquarelverf. Je kunt wel tot 4 dl water aan een portie pigmentmengsel toevoegen. Voeg dus steeds een klein beetje water toe tot je de gewenste dikte hebt. Eenmaal aangemaakte verf is niet lang houdbaar. Bewaar aangemaakte verf op een koele plaats. Je kunt ook een beetje verf aanmaken met een deel van het poeder. Roer het poeder dan heel goed door elkaar zodat in elke portie zowel pigment als bindmiddel zit. Je kunt ook €1 per kleur extra betalen voor een versie waar een synthetisch houdbaarheidsmiddel aan toe is gevoegd. Verven op basis van pigmenten zijn erg kleurecht.

 

Let op: kleuren op het beeldscherm kunnen afwijken van de echte kleuren. Bovendien kan het gebruikte papier de kleur beïnvloeden.