Nieuw: Eco-verf stalenboek

In productie: Eco-verf stalenboek. Nu al te reserveren.

Binnenkort komt er een stalenboek uit van kleuren gewonnen uit planten die groeien rond de werkplaats voor kunst en ambacht.

Een selectie van 65 planten heeft een plekje in dit boek gekregen. Van al deze planten zie je welke kleur je er uit kunt winnen voor op papier, katoen en wol. Ook zijn ze prachtig voor ecoprinten en hapazoom; geschikt om rubber bladstempels van te maken of te gebruiken voor chlorotype en anthotype.

En wat blijkt, 57 planten zijn ook geschikt voor consumptie. Van al deze planten vind je welke delen geschikt zijn om te eten of drinken en verwijzingen naar recepten.

Met dit stalenboek krijg je een prachtig beeld welke kleuren allemaal te winnen zijn uit planten in je tuin. Je kunt het boek zien als een uitgebreide kleurenwaaier bij de boeken Eco-verf en Eco-verf II. Het basisrecept voor het verven van wol en het maken van inkt/verf staat in het boek. Je kunt er dus ook meteen mee aan de slag!

Het boek wordt gelanceerd tijdens de cursusdag Wildplukken & Wildverven die ik samen met Ann de Belder geef. Dan brengen we het stalenboek in praktijk: we plukken op het erf van de werkplaats voor de lunch en de verf.

Kopen?

Bestellen kan via de mail. Het boek telt 94 pagina’s, is softcover, A5, met een spiraal gebonden en kost €21,50 exclusief verzendkosten.